MAIJA SOFIA – BATH TIME

Maija Sofia (Makela) werd geboren in Galway, het mooie historische universiteitsstadje aan de westkust van Ierland. Maar omdat ze absoluut een muzikale carrière wilde ontwikkelen trok ze al gauw naar Dublin om er aan haar zelfgeschreven indie folksongs te werken die ze nu op haar eerste volwaardige album “Bath Time” heeft opgenomen.

Uiteindelijk zijn dat negen liedjes geworden die ze met haar erg mooie, melancholische en dromerige zangstem brengt en die af en toe naar mysterieuze en etherische klanken neigen. Dat is op deze plaat al meteen het geval bij de akoestisch gebrachte albumopeningstrack “The Gold Shoes” en wordt nadien gewoon verdergezet in het sfeervolle “Hail Mary”.

Haar debuut op plaat maakte Maija Sofia een paar jaartjes geleden echter met een eerste single “Cosmonaut” die niet op “Bath Time” staat, maar die ze hier wel op de eerste video live brengt nadat ze eerst het liedje “The Glitter” zingt, de eerste single uit dit album. Ook de andere video is een live vertolking van het nummer “Cobweb” dat wel op deze plaat staat.

Al de tijdloze verhalende folksongs op “Bath Time” worden ingetogen, op delicate wijze en haast verlegen gezongen door dit Ierse singer-songwritertalent. Dat geldt dus ook voor de nummers “Edie Sedgwick”, “The Wife Of Michael Cleary”, het wonderlijk beklijvende “Morning” en de intimistische muzikale ode aan “Elizabeth”. Het enige liedje op deze plaat dat Maija Sofia niet zelf heeft geschreven is de albumafsluiter “The Trees They Do Grow High”, een Ierse traditionele folkballad.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Trapped Animal Records

video